Bloggen

Begagnad kamerautrustning

November är en mörk månad med korta dagar i Skåne, när det blir mörkt ute så är det riktigt mörkt, speciellt i kombination med regn då ser man nästan ingenting. I Lappland är det snart polarnatt, många här nere tror att det är riktigt mörkt och eländigt i Lappland den mörka perioden men i självaFortsätt läsa ”Begagnad kamerautrustning”

Ekorre och höstfärger

Vi var ute vid Bäckaskog och promenerade för ett tag sedan, både vid byn och vid slottet, vid byn finns ett skogsområde men en massa olika lövträd som tillsammans blir till ett hav av en massa olika höstfärger, väldigt vackert!Jag fotograferade några bilder på de fina höstfärgerna, dock har det knappt funnits tid över tillFortsätt läsa ”Ekorre och höstfärger”

Höstmotiv

Hösten och våren är mina favorit årstider, fast hösten är ännu lite vackrare med alla de fina färgerna som finns runt i naturen. Svampar är något jag alltid vart intresserad av att fotografera, dock kan jag nästan ingenting om svampar, jag vet att de flesta sopp svampar går att äta men där stannar kunskapen, jagFortsätt läsa ”Höstmotiv”

Lilla Kungsleden i Skåne

Lilla Kungsleden är en kungligt invigd led som invigdes av Kung Carl XVI Gustaf, den går från Bromölla, i närheten av centralorten och sedan genom ett litet skogsparti längs med E22 (väldigt mycket billjud), sedan passerar leden Årups slott och Årups hägn och slutar vid pappersbruket i Nymölla. Från Årups hägn och ned till pappersbruketFortsätt läsa ”Lilla Kungsleden i Skåne”

Hösten är på intåg!

Nu har hösten kommit till Skåne lite mer på allvar, många träd och växter är fortfarande gröna i bladen men många börjar också få fina färger, som fotograf och naturintresserad är detta en spännande årstid, för mig är det en av de finaste årstiderna faktiskt. Det är nu man ska besöka lövskogarna och allra helstFortsätt läsa ”Hösten är på intåg!”

Kalhyggen och skogsskövling

I norra Sverige vid trakterna mot fjällkedjan finns det fortfarande områden med cirka 10% gammelskog kvar och i södra Sverige kan man hitta områden som har cirka 2% gammelskog kvar, det vill säga skog som är cirka 130-150 år gammal beroende på vart i landet man är. Det är ju lätt att tro att detFortsätt läsa ”Kalhyggen och skogsskövling”

Örnar i Skåne

Att fotografera en örn på nära håll är ju en dröm för en naturfotograf, dock är ju detta något som är väldigt svårt om inte omöjligt att fotografera utan att använda sig av någon form av gömsle. Örnar är ju otroligt skygga fåglar även fast man kan tro motsatsen. Om en örn ser en människaFortsätt läsa ”Örnar i Skåne”

Besök i Fårabäck

Fårabäck ligger i nordöstra Skåne i Kristianstad kommun i närheten av Rinkaby och Åhus. Fårabäck är en vackert belägen stugby nära kusten med blandade stugor och fritidshus samt en fin badstrand och trevliga glada människor. Vi brukar besöka området någon gång ibland på grund av dess vackra strandnatur, dock saknar området parkeringsplatser annat än förFortsätt läsa ”Besök i Fårabäck”

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.


Följ min blogg

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.