Ekorre och höstfärger

Vi var ute vid Bäckaskog och promenerade för ett tag sedan, både vid byn och vid slottet, vid byn finns ett skogsområde men en massa olika lövträd som tillsammans blir till ett hav av en massa olika höstfärger, väldigt vackert!
Jag fotograferade några bilder på de fina höstfärgerna, dock har det knappt funnits tid över till fotografering denna hösten så många bilder blev det inte, men jag kanske hinner ta någon till om jag hittar något område med lite löv kvar.

Vid Bäckaskog slott var vi och promenerade med barnvagnen, enkelt att gå där och man kan ha kameran med. Jag har tidigare sett en del ekorrar som kommer ut ifrån skogen intill slottet och in till slottsparken för att söka mat under hösten, utefter erfarenheten tog jag med ett Minolta 400mm F:4.5 objektiv för att fotografera ekorrar om jag såg några, det kan nog tyckas konstigt att gå i slottsparken med ett sånt objektiv hängandes på höften men det lönade sig i alla fall, jag fick två mycket fina bilder av röd ekorre.

Röd ekorre anses ju vara lite av ett skadedjur eftersom de äter fågelungar och fågelägg, dock har det forskats mycket i detta på sistone och allting verkar vara en stor myt, 4 av 1600 ekorrar hade fågelrester i sig som tros vara äggskal eller fågelvingar de hittat och ätit för att få i sig kalcium. Läs gärna artiklar av Olavi Grönwall eller Lars-Åke Janzon som forskar i detta.

Hur som helst är ekorren ett av mina favoritdjur att fotografera, de är väldigt fina och livliga djur som jag upplever kan vara utmanade att få bra bilder på.

Här nedan är lite bilder på både höstfärger och ekorrar, ha det gott därute!

Höstfärger i Bäckaskog.
Höstfärger i Bäckaskog.
Röd Ekorre vid Bäckaskog slott.
Röd Ekorre vid Bäckaskog slott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: