Strandnatur vid Skånska östkusten.

Tosteberga ängar i Kristianstad kommun.

Strandnaturen i nordöstra Skåne är verkligen något fantastiskt, här finns många promenadstigar som man kan välja att göra dagsutflykter på, eller för lokalbon så har man detta nära sig hela tiden, i vintras hade det bildats is på havet som var otroligt vackert i den låga kvällssolen.

Just på bilden ovanför ligger en skrotbåt, det ligger mycket sånt bråte runt våra stränder, det borde forslas bort av kommun eller genom någon gemensam insats där man håller stränderna rena. Just denna båt är ju ganska tung så jag förstår varför ingen plockat bort den, där borde kommun eller annan instans kunna hjälpa till.

Området Åhus – Sölvesborg är en helt fantastisk kustremsa med mycket möjligheter till både naturupplevelser och bad på sommaren, naturen är varierad med strandnatur och skogsnatur i en stor utsträckning, angående djurlivet så fins det en hel del arter av fåglar, väldigt mycket rovfågel som jag tycker om att fotografera, bland annat Ormvråk, Röd Glada, Havsörn och Kungsörn. Jag har också sett Säl, Dovhjort, Kronhjort, Rådjur, Igelkottar och mycket annat.

Jag kände inte till Patrik Olofsson förrän jag såg hans film Tärnsommar på SVT play för ett tag sedan, det är en film som till stor del är filmad i dessa områden och handlar som sagt om Tärnor, jag måste säga att det var en välgjord och intressant film som lärde mig mycket om Tärnorna. Efter filmen blev jag också inspirerad att fotografera tärnorna, det blev många bilder och en hel del tid innan jag fick några bra bilder på dem.
Jag upptäckte att tärnan är en fantastiskt snabb fågel som flyger i oförutsägbara rörelser, fantastiskt svår fågel att fotografera.

Tärna vid Tosteberga, Skåne.

Fisket är också stort här efter kustremsan, det finns många fiskare året runt men mest på våren och sommaren, de fiskar all sorts fisk som Spättor, Näbbgäddor och Havsöring, jag har inte testat själv men annars är havsfiske mitt andra största intresse. Jag får testa på fisket här, jag bor nära också cirka 10 minuter till Landön med bil, 15 minuter till Tosteberga hamn.

Fiskare vid Tosteberga hamn

Om du ser dig på någon bild på min blogg och känner att du inte vill vara med, kontakta mig bara så ordnar vi det.

Ha en fin och trevlig dag !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: