Lilla Kungsleden i Skåne

Lilla Kungsleden är en kungligt invigd led som invigdes av Kung Carl XVI Gustaf, den går från Bromölla, i närheten av centralorten och sedan genom ett litet skogsparti längs med E22 (väldigt mycket billjud), sedan passerar leden Årups slott och Årups hägn och slutar vid pappersbruket i Nymölla. Från Årups hägn och ned till pappersbruket går man längst efter Skräbeån som är väldigt vacker.

Hela leden är egentligen väldigt vacker, vi brukar gå här ibland för att se den vackra naturen området bjuder på. Årups hägn är också väldigt trevligt, hägnet tillhör Trolle-Ljungby gods och här föder man bland annat upp Dovhjortar, visst det är ett hägn så de lever inte naturligt, dock uppskattas hägnet vara minst 40 hektar och djuren är cirka 100-200 stycken vilket ger dem en väldig yta att leva på, som en hel savann. Vad jag kan se verkar djuren vara väldigt glada, lekfulla och välmående.

Dock så finns det nackdelar med denna lilla vandringen och det är att man ser skorstenarna eller röken från pappersbruket och hör billjud nästan hela tiden, man tar såklart bilderna med detta i ryggen och man får inte den där naturupplevelsen man hade velat ha även om naturen runtomkring är väldigt vacker. Jag liknar Lilla Kungsleden mer som en jättestor park där man kan ströva fritt lite som man vill.

Mycket av naturen här nere i Skåne är på mindre områden, men det lilla som finns kvar är väldigt vacker och vi måste bevara de sista bitarna så gott vi kan!

Och slutligen ett litet fototips till dig:
Är du intresserad att fotografera djur så kan du få bra bilder här av Dovhjortarna med lite tur, ibland springer de i flock och man kan få dem på bild i sin naturliga miljö utan en massa, byggnader, vägar, elstolpar och elledningar i vägen, var dock försiktig, stör inte eller träng dig inte på några djur i onödan.
Om du delar med dig av bilderna på internet eller liknande så bör du uppge att de är fotograferade i hägn för den goda sedens skull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: