Hösten är på intåg!

Nu har hösten kommit till Skåne lite mer på allvar, många träd och växter är fortfarande gröna i bladen men många börjar också få fina färger, som fotograf och naturintresserad är detta en spännande årstid, för mig är det en av de finaste årstiderna faktiskt.

Det är nu man ska besöka lövskogarna och allra helst de skogar som har blandade träd, jag misstänker att Drakamöllan i Skåne eller Sillnäs i Blekinge möjligtvis kan vara riktigt vackra platser den här årstiden.

Cyberphoto höll en hösttävling som slutade i mitten av september, det kändes ganska annorlunda nu när man flyttat till Skåne och här var allting grönt när den tävlingen slutade. Men landet är avlångt så det passar inte alla helt enkelt.

I Kiruna vart jag kommer ifrån är man inte van vid fästingar än så länge, det har hittats Taiga-fästingar vid Kalix området men vad jag vet så har de inte kommit längre upp än så.
Jag har aldrig haft eller sett en fästing tills idag då jag såg en som satt och väntade på få hoppa på en och borra sig in under skinnet.


Ha det gott och lycka till med fotograferandet och naturupplevelserna i höstvädret!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: