Örnar i Skåne

Att fotografera en örn på nära håll är ju en dröm för en naturfotograf, dock är ju detta något som är väldigt svårt om inte omöjligt att fotografera utan att använda sig av någon form av gömsle.

Örnar är ju otroligt skygga fåglar även fast man kan tro motsatsen. Om en örn ser en människa på den platsen där befinner sig är det inte säkert att den örnen kommer tillbaks till samma plats den säsongen, om den ens kommer tillbaks till platsen överhuvudtaget.

I Skåne stödutfodrar man örnar och andra rovfåglar på ett flertal platser under vintertid dels i privat regi och även i andra syften.
En del privata aktörer passar på att hyra ut gömslen till naturfotografer vilket måste till för att komma örnen nära, gömslet bör dock bara hyras ut till seriösa människor som inser att man måste gå in i gömslet medans det är mörkt utomhus och lämna gömslet det är mörkt utomhus, man bör alltså inte vistas utanför gömslet när det är ljust.

Dessa två bilder är alltså tagna från ett gömsle och jag kan bara rekommendera dig att fotografera från ett sånt om du inte provat på det, dock bör du ha tålamod att sitta där en längre tid i alla fall om du fotograferar örnar, vill du att örnarna kommer tillbaks i framtiden bör du överväga att sitta i gömslet en längre period. I Skåne befinner sig mycket örnar mellan oktober – februari ungefär då den mesta marken inte har fryst och de fortfarande kan jaga gnagare och andra smådjur den delen av året.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: