Besök i Fårabäck

Fårabäck ligger i nordöstra Skåne i Kristianstad kommun i närheten av Rinkaby och Åhus. Fårabäck är en vackert belägen stugby nära kusten med blandade stugor och fritidshus samt en fin badstrand och trevliga glada människor. Vi brukar besöka området någon gång ibland på grund av dess vackra strandnatur, dock saknar området parkeringsplatser annat än för de som bor här, området har också massor av förbudsskyltar mot fordonstrafik för besökare annat än den trafik som hör till stugorna.

Nu är ju Fårabäck bara ett exempel i mängden med dessa förbudsskyltar mot fordonstrafik, det finns massvis med liknande platser där jag bor i nordöstra Skåne. Jag har bott i Kiruna nästan hela mitt liv och där kan man i princip åka in efter vilken skogsväg man vill, parkera bilen på en lämplig plats där man inte står i vägen för någon och sedan promenera i naturen utan att möta på en massa skyltar som hindrar en till detta, därför blir jag ganska förvånad när man möts av dessa skyltar på så många platser här i Skåne, det saknas också saknas nästan helt P-platser efter vägarna i Skåne så det är svårt att stanna med bil i närheten till naturen utan man blir tvungen att uppsöka specifika parkeringsplatser som kanske ligger långt ifrån målet man vill besöka.

Nåväl, Skåne är alldeles fullt av underbara platser att besöka, dock är framkomligheten ett problem, kanske skulle vi köpa två elcyklar som man kan luta mot något träd i skogen efter bilvägen.

Här är två bilder till från dagens tur, var gärna i naturen och ta gärna av naturen där det är tillåtet, lämna dock naturen i samma skick som den var i när du kom och ta med dig allt skräp tillbaks hem till sopsorteringen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: