Kiruna innan stadsomvandlingen

Här är en bild på min gamla hemstad Kiruna, det har pågått en stadsomvandling i staden på grund av den näraliggande järnmalmsgruvan LKAB som behöver mera plats och växer in mot staden. Innan stadsomvandlingen passade jag på att ta massor av bilder på olika områden som skulle rivas.

Innan ett kvarter eller byggnad har rivits på grund av stadsomvandlingen så har byggnaderna stått öde ett tag, detta har jag velat undvika i mina bilder utan jag har fotograferad de flesta när det har varit bebodda.

På bilden syns kvarteret Gullriset (Bromsgatan) i förgrunden, även det gamla stadshuset finns på bilden och de är kvarter eller byggnader som är rivna idag.

Är du intresserad att få hjälp med att fotografera arkitektur, industribyggnader eller kanske ett arbetsmoment på din arbetsplats så kan du kontakta mig. I Adobe Stock länken finns det en hel del Kiruna bilder som inte går att fotografera mer och om du saknar någon speciell bild, maila gärna och fråga då man inte får ladda upp allt där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: