Adobe Stock

Marknaden för att sälja bilder som naturfotograf är idag väldigt liten och svår att ta sig in på, det gäller föresten det mesta när det gäller fotografering.
När mobiltelefonen tog sig in på marknaden började de flesta tidningar att köpa bilder för 500kr styck, läsarbilder kallades det, fotografer åt tidningar landet runt fick packa ihop och gå hem, idag vet jag inte vad en tidning betalar för en bild men det är nog inte många kronor.

Jag har valt att sälja mina bilder via Adobe Stock, det är en del fotografer som sysslar med det, bilderna som säljs ger en väldigt låg betalning så man behöver istället en stor mängd med bilder som ligger ute till salu. Fördelen är att en bild kan sälja sig flera gånger så om man har en väldigt populär bild så kan det löna sig. Dock är dessa tjänster kräsna och kräver bilder som är riktigt bra tekniskt sett till den betalning man får i gengäld.
Jag tänker dock att istället för att låta dem ligga på hårddisken så kan de lika gärna ligga ute på Adobe Stock.

Hur som helst så finns de flesta av mina bilder ute på Adobe Stock, så om ni är intresserad av någon bild får ni gärna köpa den där.

Jag hoppas såklart att tidningarna tar sitt förnuft till fånga och börjar betala igen för att ha professionella bilder från professionella fotografer i sina artiklar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: