Skånes landskapsfågel den röda gladan.

När jag flyttade ned till Skåne så kände jag inte till arten den röda gladan, jag fick lära mig att man lättast såg att det var en glada på den kluvna stjärten som är karaktäristisk för fågeln.

Efter att jag bott här ett tag så hade jag börjat se många glador och jag lyckades få en del bra flygbilder på dem, jag gillade genast fågeln och den kom senare till att bli min absoluta favoritfågel även om den är ganska vanlig just i östra Skåne vart jag bor.

Jag fick tag i en som hyr ut gömsle i Vittskövle där man kan sitta och titta på fåglarna medan man är gömd, detta förutsätter ju förstås att man anländer när det är mörkt och går när det är mörkt, en örn kanske inte ens kommer tillbaks till samma plats den säsongen om den ser en människa där, så skygga är dem. Men i alla fall har jag suttit i gömslet tre pass hittills och jag har varje gång haft otur med vädret, regn och dimma utan solsken varje gång.

Trots denna otur jag hade med vädret så har jag lyckats få ett par bilder jag tycker riktigt mycket om, bland annat denna bilden i inlägget, två röda glador som spanar över skogen för att se om de finner något ätbart.

Mitt tips till dig som försöker ge dig på naturfotografering, kanske liknande bilder som detta är tålamod, är det dåligt väder blir din utmaning att försöka få en bra bild trots det, tänk att du i alla fall slipper utmaningarna med hög och lågdagrar, däremot så blir det ju ganska lite kontraster och då kan det bli en lite större utmaning i redigeringen efteråt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: